Bidden aan de Maria-grot

6 mei om 13.00 uur

 

 

Hierbij willen we iedereen uitnodigen om aanwezig te zijn bij de jaarlijkse herdenking  in mei bij de Maria-grot in Baarschot. Zoals gebruikelijk  zal deze viering gehouden worden op de eerste zondag van mei.  Pastor Remmers zal een woordje doen en Antoon Schepens zal de rozenkrans voor bidden. Tussendoor zullen er liederen ten gehore worden gebracht die u mee kunt zingen. Na afloop wordt er gratis koffie en thee geschonken bij 't Behouwe Huys.

                                                         Tot ziens 6 mei om 13.00 uur!

                                                                                                                                                                    

 

 

Prinsenbal 20-01-2018

 

Prins Sem Aarts Prinses Medde Aarts Adjudant Gijs van Gestel bodyguards Dirk Geerts en Gijs Romme

 

 

                                          Kienen

 

                                         

 

Vanaf oktober starten we weer! Net als andere jaren worden er 6 kienavonden georganiseerd, namelijk op 04-10-2017, 01-11-2017, 06-12-2017, 03-01-2018, 07-02-2018 en 07-03-2018. Ook dit jaar zijn er weer leuke prijzen te winnen.  De locatie: Landal Greenparks ‘Duc de Brabant’. In deze horecagelegenheid hebben we een zaaltje tot onze beschikking.

Zoals u elk jaar van ons gewend bent, krijgt u de eerste avond een stempelkaart die u op de laatste avond in kunt leveren. Er wordt dan een extra ronde gespeeld voor degene die 5 of 6 avonden aanwezig zijn geweest. 

Dus, heeft u zin in één of meerdere gezellige avonden kienen, dan bent u vanaf  woensdag 4 oktober van harte welkom op Landal Greenparks ‘Duc de Brabant’, Westelbeersedijk 6, 5087 TK Baarschot. Parkeren kan vooraan op het park (voor de slagbomen).

Deze kienavonden komen geheel ten goede aan de activiteiten die door comite baarschot jaarlijks worden georganiseerd voor de gehele bevolking in Baarschot Jong en Oud

Het kienteam heeft er zin, hopelijk u ook!

 

 

 

  Stage bij comité baarschot

Maatschappelijke stage van Thijs van Gestel:

Ik heb stage gelopen bij Comité Baarschot, dit is een stichting die allerlei activiteiten organiseert voor Baarschot waar ik namelijk woon. Ik vond het een leuke stage omdat ik allemaal verschillende dingen mocht doen zoals: een vergadering bij wonen, helpen op de jaarmarkt,  en het op zetten van de jaarmarkt ( parkeren klaar zetten “dat houdt in dat ik overval rij platen op het gras hebt gezet en linten uitgezet” ). Verder op de markt heb ik de hele middag rond gelopen met koffie en broodjes voor de andere vrijwilligers. Toen de markt was afgelopen heb ik de straten weer mee zuiver gemaakt zodat het verkeer er weer door kon. Verder vond ik het leuk om toch een soort bestuurlijk gevoel te krijgen als je mee moest hebben bij de jaarmarkt. Helpen bij de fietstocht: ik moest ook helpen bij de fietstocht ik moest steeds het spel uitleggen en de tijd bij houden, er waren een stuk of 10 groepen dus we waren heel de dag bezig. Kienen: ik heb ook meegeholpen met het kienen dat vond  ik ook erg leuk om een keer gedaan te hebben, ik moest kijken of het geen valse bingo was. Uiteindelijk ben ik tevreden met de hele stage ik vond het leuk om een keer gedaan te hebben.

Maatschappelijke stage Sophie Bruurs:

Ik heb een paar maanden stage gelopen bij comité Baarschot.
 Dit is een kleine stichting die activiteiten organiseert voor het kleine dorpje Baarschot.
 Ik vond het fijn om stage te lopen bij het comité omdat je alle mensen uit Baarschot al kent.
 Ik vond het heel leuk om te doen omdat ik vroeger alle activiteiten als klein kind heel leuk vond.
 Ik zat vroeger namelijk ook bij de stichting tot en met groep 8.
 Ik heb veel verschillende dingetjes mogen doen zoals; vergaderingen bij wonen, de dansmariekes van Baarschot het dansje aan geleerd, kienen met de ouderen, sjoelen met kindjes en een toneelstukje gespeeld voor prinsenbal. Ik heb vroeger zelf jaren bij de dansmariekes gezeten, dus ik vond het heel erg leuk om nu de jongere kindjes het dansje aan te leren.
 Ik ben blij dat ik hier stage mocht lopen, het was een leuke ervaring